SVG-Construct Waremme

Chape Werken:
De Fundering van Uw Droomvloer

Chape Werken Waremme

De Basis van Elke Sterke Vloer

SVG: Expertise in Chape Werken voor Uw Perfecte Vloer

Bij SVG begrijpen we het belang van een perfect geplaatste chape voor een egaal en sterk vloeroppervlak. Onze expertise in chape werken garandeert een vloer die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook duurzaam en functioneel. Een goed uitgevoerde chape is de sleutel tot een prachtig afgewerkte tegelvloer.

We werken samen met de juiste partners om een totaalpakket aan chape werken te leveren, waarbij we onze klanten volledig ontzorgen. Of het nu gaat om een cementchape voor binnen, een niet-hechtende chape met folie op de draagvloer, of speciale toepassingen zoals zwevende chape, wij zorgen voor een oplossing op maat. Bij vloerverwarming verbetert onze aanpak bovendien de warmtegeleiding, wat leidt tot meer energiebesparing.

Chape werken Waremme

Verschillende soorten chape

Met professioneel advies over welk type chape het beste bij uw woning past, staat SVG Construct altijd klaar om u te helpen. We bieden verschillende soorten chape aan:

Hechtende Chape

Een hechtende dekvloer komt rechtstreeks op de draagvloer. Dat betekent dat er geen scheidingslaag tussen de chape en de ondergrond nodig is. Soms moet er een hechtingslaag (Bijv. polybond) aangebracht te worden.

Niet-hechtende chape

Een niet-hechtende dekvloer komt, in tegenstelling tot de hechtende chape, niet rechtstreeks in contact met de draagvloer. Dit door het aanbrengen van een polyethylene bouwfolie tussen de draagvloer en de chape. Deze toepassing kan u voor interessant zijn bij poreuze of scheur gevoelige ondergronden. Ook als opstijgend vocht verwacht wordt, kan u gebruik maken van een niet-hechtende chape.

Zwevende chape

Een zwevende dekvloer is een niet-hechtende dekvloer. Deze wordt geplaatst op een min of meer samendrukbare isolatielaag (akoestisch en/of thermisch). Er mag niet rechtstreeks contact zijn met de dekvloer en andere onderliggende of aanliggende bouwelementen zoals draagvloer, muren, plinten, tussendorpels, enz. als er warmte- en/of geluidsisolatie voorzien is onder de dekvloer, kan deze chape gebruikt worden.scheur gevoelige ondergronden. Ook als opstijgend vocht verwacht wordt, kan u gebruik maken van een niet-hechtende chape.

Chape werken Waremme

Sneldrogende chape voor snelle afwerking

Met professioneel advies over welk type chape het best bij uw woning past helpt SVG Construct u uiteraard graag verder!

Bent u op zoek naar een sneldrogende oplossing voor uw vloer? SVG biedt sneldrogende chape aan, ideaal voor projecten waar tijd een cruciale factor is. Met opties zoals Accelerator 15B en Accelerator 10, kunnen we de droogtijd aanzienlijk verkorten, waardoor uw afwerking sneller kan starten.

Wilt u gebruik maken van sneldrogende chape?

Afwerking start na 2 à 4 dagen

Accelerator 15B droog na 8-10 dagen, gemeten op een dikte van max 6cm

Afwerking start na 8 à 10 dagen. 

Accelerator 10 droog na 14-16 dagen, gemeten op een dikte van max 6cm

Afwerking start na 14 à 16 dagen.

Droog en nat systeem voor vloeropbouw

Voor vloerverwarming kennen we 2 systemen: een droog systeem en een nat systeem. Ook hier overlopen we even wat je bij beide systemen kan verwachten. 

Bij vloerverwarming met een droog systeem liggen de verwarmingsbuizen van de vloerverwarming in de isolatielaag.

Het gaat om voorgevormde isolatieplaten (met goten) van piepschuim of polystyreen. Op deze goten met de verwarmingsbuizen komt dan een metalen afdekplaat die zorgt voor een goede afgifte en verspreiding van de warmte. Op de isolatielaag met ingewerkte vloerverwarming komt dan een dunne cementchape van 6 cm (traditionele, cementgebonden chape).

Bij vloerverwarming met een nat systeem liggen de verwarmingsbuizen van de vloerverwarming bovenop de isolatielaag.

De chape fungeert in dit geval als uitvullaag om de leidingen weg te werken. De verwarmingsbuizen liggen dus in de chape zelf. Omdat de chape nat over de leidingen geplaatst wordt, spreken we van een nat systeem. Voor een goede warmtespreiding moet bovenop de uitvullaag nog voldoende extra chaperuimte (minstens 3 cm) voorzien worden. De totale dikte van de dekvloer bij dit natte systeem bedraagt 6 à 8 cm.

Chape Werken Waremme

Hellingschape

Hellingschape: Essentieel voor Waterafvoer en Isolatie

Bij het aanleggen van platte daken is een correcte waterafvoer cruciaal om waterophoping en de daarmee gepaard gaande problemen te voorkomen. Hellingschape, een gespecialiseerde vorm van chape, speelt hierin een sleutelrol. Deze sectie belicht de belangrijkheid en de voordelen van hellingschape in bouwprojecten.

Wat is Hellingschape?

Hellingschape is een type chape dat specifiek wordt aangebracht om een hellend oppervlak te creëren op platte daken. Deze helling zorgt ervoor dat regenwater efficiënt wordt afgevoerd, waardoor lekkages en vochtschade worden voorkomen. Het is een essentieel onderdeel van de dakconstructie, vooral in gebieden met aanzienlijke regenval.

Voordelen van Hellingschape

  1. Effectieve Waterafvoer: Door een hellend oppervlak te creëren, bevordert hellingschape de snelle en efficiënte afvoer van regenwater, wat essentieel is voor de duurzaamheid van het dak.

  2. Voorkomt Waterophoping: Stilstaand water kan leiden tot lekkages en structurele schade. Hellingschape helpt dit risico te minimaliseren door een natuurlijke afvoerroute voor water te bieden.

  3. Verbetert de Levensduur van het Dak: Door waterophoping en de daarmee gepaard gaande problemen te voorkomen, draagt hellingschape bij aan de verlenging van de levensduur van het dak.

  4. Veelzijdigheid in Toepassing: Hellingschape kan worden aangepast aan verschillende dakontwerpen en -maten, waardoor het een flexibele oplossing is voor diverse bouwprojecten.

  5. Ondersteunt Dakisolatie: Naast de waterafvoerfunctie kan hellingschape ook bijdragen aan de thermische isolatie van het dak, vooral wanneer gecombineerd met isolatiematerialen zoals EPS.

Chape werken Waremme

Ontdek de Kunst van Professionele Chape Werken

  • Een Stevige Basis: Bij SVG zorgen we voor een perfect egaal oppervlak, essentieel voor een prachtig afgewerkte vloer. Onze expertise in chape werken staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid.
  • Oplossingen op Maat: Of het nu gaat om hechtende, niet-hechtende of zwevende chape, wij bieden de juiste oplossing voor elke uitdaging. Ons team van experts staat klaar om u te adviseren over de beste optie voor uw project.
  • Snelle en Efficiënte Service: Met onze sneldrogende chape-opties garanderen we een snelle doorlooptijd zonder in te boeten aan kwaliteit. Uw project blijft op schema met SVG.

Innovatie in Vloerverwarming: Ontdek onze geavanceerde droge en natte systemen voor vloerverwarming, ontworpen voor optimale warmteverdeling en energie-efficiëntie

SVG Construct Waremme:
Jouw specialist in isolatiewerken

Wie isolatie zegt, zegt SVG Construct en vice versa. Isolatie is ons ding, het zit in onze genen. Met onze PUR techniek is isolatie makkelijker en beter dan ooit. Het bestaat uit een spray waardoor we het overal kunnen gebruiken. Daarom zijn wij de geschikte partner voor jouw isolatiewerken.

Contacteer ons voor meer info of offerte op maat

Scroll naar boven
logo-svg-construct-header

Word jij de nieuwe collega van
SVG-Construct?

Ontdek de openstaande vacatures op onze jobpagina