SVG-Construct Halle

EPS Isolatie: De Efficiënte Keuze voor Isolatie Chape en Isolatiemortel

EPS Isolatie Halle

Wat is EPS isolatie?

Iedereen herkent EPS aan zijn witte of grijze bolletjesstructuur. Deze bolletjes zijn gevuld met 98% lucht en slechts 2% polystyreen om de lucht op zijn plaats te houden. EPS is dus in feite “verpakte lucht”. De lambdawaarde van droge stilstaande lucht bedraagt 0,024 W/mK. De lambdawaarde van EPS bedraagt ongeveer 0,035 W/mK. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

EPS in Isolatiechape: Lichtgewicht en Thermisch Efficiënt

EPS is bijzonder effectief in isolatiechape. De lichte, maar thermisch isolerende eigenschappen van de EPS-korrels maken de isolatiechapes niet alleen lichter, maar ook thermisch efficiënt. Afhankelijk van het type EPS-korrel – gerecycleerd of nieuw – en de hoeveelheid cement gebruikt als bindmiddel, kan het soortelijk gewicht van de isolatiemortel sterk variëren. Dit gewicht is direct evenredig met de druksterkte, maar omgekeerd evenredig met de thermische isolatie. Een gelijkmatige korrelverdeling zorgt voor een perfecte isolatiechape met minder cement, maar met voldoende hoge mechanische eigenschappen.

EPS Isolatie Halle

EPS Vloerisolatie

EPS is een uitstekende keuze voor vloerisolatie vanwege zijn lichte gewicht en hoge isolatiewaarde. Het materiaal is eenvoudig te plaatsen en kan aangepast worden aan verschillende vloerstructuren en -ontwerpen. De belangrijkste voordelen van EPS als vloerisolatie zijn:

 • Thermische Efficiëntie: EPS heeft een lage warmtegeleidingscoëfficiënt, wat betekent dat het effectief warmteverlies voorkomt en bijdraagt aan een stabiele binnentemperatuur.
 • Lichtgewicht: Door zijn lichte gewicht is EPS gemakkelijk te hanteren en te installeren, wat de bouwtijd kan verkorten.
 • Vochtbestendigheid: EPS absorbeert geen vocht, wat cruciaal is voor vloerisolatie om schimmel- en vochtproblemen te voorkomen.
 • Duurzaamheid: EPS is bestand tegen veroudering en behoudt zijn isolerende eigenschappen over een lange periode.

EPS Isolatie - Hellingsbeton

EPS Isolatie in Platte Daken - Hellingsbeton

Bij de isolatie van platte daken wordt vaak gebruik gemaakt van EPS in combinatie met hellingsbeton. Deze combinatie zorgt voor een effectieve waterafvoer en uitstekende isolatie. De voordelen van EPS in deze toepassing zijn:

 • Waterafvoer: Door hellingsbeton te combineren met EPS, kan een efficiënte afwatering van het dak worden gerealiseerd, wat lekkages en waterophoping voorkomt.
 • Thermische Isolatie: Net als bij vloerisolatie biedt EPS uitstekende thermische isolatie, wat helpt bij het verminderen van energiekosten en het verhogen van het comfort binnenshuis.
 • Lichtgewicht Oplossing: EPS voegt minimale belasting toe aan de dakstructuur, wat vooral belangrijk is bij renovatieprojecten waar het dakgewicht een beperkende factor kan zijn.
 • Veelzijdigheid: EPS kan op maat gesneden worden om te voldoen aan de specifieke vereisten van het dakontwerp, inclusief de benodigde hellingshoeken voor een optimale waterafvoer.

EPS Isolatie Halle

EPS absorbeert warmte

EPS parels zijn uitstekend in het voorkomen van warmteverlies. Ze fungeren als warmte-absorbeerders, waardoor het isolerend vermogen tot 20% hoger is. Door het lagere gewicht aan cement als bindmiddel in de isolatiemortel, is de warmtegeleiding lager, wat de thermische eigenschappen aanzienlijk verbetert.

Het isoleren van vloeren met EPS zorgt voor meer leefcomfort, zowel in de winter als in de zomer. Bovendien verhoogt het de objectieve waarde van uw woning bij verkoop of taxatie, resulterend in een gunstigere beoordeling op het EPC.

EPS Isolatie Halle

Productieproces EPS Isolatie

EPS vloerisolatie wordt ter plaatse aangemaakt met speciale machines voor het mengen en verpompen van isolatiemortel. Water, cement, kleefstof en EPS-korrels worden in de juiste verhouding gemengd, waarbij zand wordt vermeden om de negatieve impact op de isolatiewaarde te minimaliseren.

EPS Isolatie Halle

Waarom Kiezen voor EPS Isolatie?

 • Uitzonderlijke Isolatiewaarden: Met een lambdawaarde die topisolatie garandeert, biedt EPS isolatie een superieure bescherming tegen warmteverlies, essentieel voor elk modern bouwproject.
 • Lichtgewicht en Sterk: De unieke structuur van EPS maakt het niet alleen licht maar ook verrassend sterk. Dit maakt het ideaal voor gebruik in isolatiechape en isolatiemortel, waarbij het gewicht en de sterkte perfect in balans zijn.
 • Veelzijdige Toepassingen: EPS is niet alleen perfect voor vloerisolatie, maar ook voor muren en daken. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, EPS biedt een flexibele en effectieve oplossing.
 • Duurzaam en Milieuvriendelijk: EPS is een duurzame keuze. Het is recyclebaar en heeft een lange levensduur, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van uw bouwproject.

SVG Construct Halle:
Jouw specialist in isolatiewerken

Wie isolatie zegt, zegt SVG Construct en vice versa. Isolatie is ons ding, het zit in onze genen. Met onze PUR techniek is isolatie makkelijker en beter dan ooit. Het bestaat uit een spray waardoor we het overal kunnen gebruiken. Daarom zijn wij de geschikte partner voor jouw isolatiewerken.

Contacteer ons voor meer info of offerte op maat

 

nl_NL
Scroll naar boven
logo-svg-construct-header

Word jij de nieuwe collega van
SVG-Construct?

Ontdek de openstaande vacatures op onze jobpagina

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday