SVG-Construct Oost-Vlaanderen​

EPS Isolatie: De Efficiënte Keuze voor Isolatie Chape en Isolatiemortel

EPS Isolatie Oost-Vlaanderen​

Wat is EPS isolatie?

Iedereen herkent EPS aan zijn witte of grijze bolletjesstructuur. Deze bolletjes zijn gevuld met 98% lucht en slechts 2% polystyreen om de lucht op zijn plaats te houden. EPS is dus in feite “verpakte lucht”. De lambdawaarde van droge stilstaande lucht bedraagt 0,024 W/mK. De lambdawaarde van EPS bedraagt ongeveer 0,035 W/mK. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

EPS in Isolatiechape: Lichtgewicht en Thermisch Efficiënt

EPS is bijzonder effectief in isolatiechape. De lichte, maar thermisch isolerende eigenschappen van de EPS-korrels maken de isolatiechapes niet alleen lichter, maar ook thermisch efficiënt. Afhankelijk van het type EPS-korrel – gerecycleerd of nieuw – en de hoeveelheid cement gebruikt als bindmiddel, kan het soortelijk gewicht van de isolatiemortel sterk variëren. Dit gewicht is direct evenredig met de druksterkte, maar omgekeerd evenredig met de thermische isolatie. Een gelijkmatige korrelverdeling zorgt voor een perfecte isolatiechape met minder cement, maar met voldoende hoge mechanische eigenschappen.

EPS Isolatie Oost-Vlaanderen​

EPS absorbeert warmte

EPS parels zijn uitstekend in het voorkomen van warmteverlies. Ze fungeren als warmte-absorbeerders, waardoor het isolerend vermogen tot 20% hoger is. Door het lagere gewicht aan cement als bindmiddel in de isolatiemortel, is de warmtegeleiding lager, wat de thermische eigenschappen aanzienlijk verbetert.

Het isoleren van vloeren met EPS zorgt voor meer leefcomfort, zowel in de winter als in de zomer. Bovendien verhoogt het de objectieve waarde van uw woning bij verkoop of taxatie, resulterend in een gunstigere beoordeling op het EPC.

EPS Isolatie Oost-Vlaanderen​

Productieproces EPS Isolatie

EPS vloerisolatie wordt ter plaatse aangemaakt met speciale machines voor het mengen en verpompen van isolatiemortel. Water, cement, kleefstof en EPS-korrels worden in de juiste verhouding gemengd, waarbij zand wordt vermeden om de negatieve impact op de isolatiewaarde te minimaliseren.

EPS Isolatie Oost-Vlaanderen​

Waarom Kiezen voor EPS Isolatie?

  • Uitzonderlijke Isolatiewaarden: Met een lambdawaarde die topisolatie garandeert, biedt EPS isolatie een superieure bescherming tegen warmteverlies, essentieel voor elk modern bouwproject.
  • Lichtgewicht en Sterk: De unieke structuur van EPS maakt het niet alleen licht maar ook verrassend sterk. Dit maakt het ideaal voor gebruik in isolatiechape en isolatiemortel, waarbij het gewicht en de sterkte perfect in balans zijn.
  • Veelzijdige Toepassingen: EPS is niet alleen perfect voor vloerisolatie, maar ook voor muren en daken. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, EPS biedt een flexibele en effectieve oplossing.
  • Duurzaam en Milieuvriendelijk: EPS is een duurzame keuze. Het is recyclebaar en heeft een lange levensduur, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van uw bouwproject.

SVG Construct Oost-Vlaanderen​:
Jouw specialist in isolatiewerken

Wie isolatie zegt, zegt SVG Construct en vice versa. Isolatie is ons ding, het zit in onze genen. Met onze PUR techniek is isolatie makkelijker en beter dan ooit. Het bestaat uit een spray waardoor we het overal kunnen gebruiken. Daarom zijn wij de geschikte partner voor jouw isolatiewerken.

Contacteer ons voor meer info of offerte op maat

 

nl_NL
Scroll naar boven
logo-svg-construct-header

Word jij de nieuwe collega van
SVG-Construct?

Ontdek de openstaande vacatures op onze jobpagina

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday